0
0
0

Proficook próżniowa zgrzewarka do folii pakowarka

Opinie:
(0)
  • Marka: Profi Cook
  • Artykuł: 8566313679
  • Dostępność: W magazynie
  • Date modified: 28/12/2021 22:57 CET - more
Wygodne płatności

Ponad 30 metod płatności

Gwarancja zwrotu

14 dni na odstąpienie od umowy

Wysyłka z Polski

Nasze magazyny znajdują się w Polsce

Bezpieczeństwo

Świadectwo bezpieczeństwa

NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

PRÓŻNIOWA ZGRZEWARKADO FOLIIPAKOWARKA PRÓŻNIOWA

RENOMOWANEJ FIRMY PROFICOOK

model : PC-VK 1080 / PC-VK1080

W pełni automatyczne urządzenie do pakowania próżniowego z obudową ze stali nierdzewnej

Doskonałe do dzielenia dużych ilości produktów spożywczych na mniejsze porcje

Oszczędność miejsca i bezpieczne przechowywanie bez stosowania konserwantów

Witaminy i składniki odżywcze są zachowane

W komplecie 18 profesjonalnych, hermetycznych karbowanych torebek (10 sztuk o wymiarach 22x30 cm i 8 sztuk 28x40 cm)

Co to jest pakowanie próżniowe?

Hermetycznie pakowane sery i wędliny znaleźć można w asortymencie każdego supermarketu. Przyzwyczajeni do ich formy rzadko zastanawiamy się na czym rzeczywiście polega próżniowe pakowanie żywności. Jedna z najbardziej popularnych metod zabezpieczenia jedzenia przed utratą świeżości – nazywana również pakowaniem vacuum – polega na usuwaniu powietrza z wnętrza foliowego opakowania, które następnie zostaje szczelnie zamknięte (najczęściej poprzez zgrzanie jego krawędzi). Dzięki izolacji od powietrza produkty spożywcze nie są narażone na psucie oraz działanie szkodliwych bakterii. Można je wygodnie przechowywać w lodówce, zamrażarce i temperaturze pokojowej, a także bezpiecznie przewozić. Właśnie dlatego próżniowe opakowanie doskonale sprawdzają się w podróży, gdy zależy nam na przedłużeniu świeżości produktów, a także ochronie bagażu przed zabrudzeniami czy intensywnym zapachem jedzenia.

Pakowanie próżniowe żywności – zalety

Podstawową zaletą samodzielnego próżniowego pakowania jedzenia jest ochrona żywności przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych oraz wydłużanie jej trwałości. Rozwiązanie to niesie jednak za sobą wiele dodatkowych korzyści, które warto wziąć pod uwagę rozważając zakup domowej zgrzewarki:

przedłuża okres przydatności produktów

chroni ich smak, aromat oraz wartości odżywcze

ułatwia przechowywanie i transport

chroni przed zabrudzeniami oraz rozprzestrzenianiem się intensywnych zapachów żywności (np. wędzonych ryb czy serów)

pozwala na oszczędność pieniędzy (paczkowane wędliny czy sery są zazwyczaj droższe niż te na wagę)

umożliwia porcjowania zakupionych produktów na mniejsze paczki

Co można pakować próżniowo?

Pakowanie hermetyczne jest jedną z najbardziej uniwersalnych metod przechowywania pożywienia. Technikę tę można stosować w przypadku większości produktów spożywczych – zarówno tych, które można „magazynować” w temperaturze pokojowej, jak i tych wymagających temperatur chłodniczych oraz mrożenia. Co więcej przeznaczona do zgrzewania folia nadaje się do gotowania w wodzie oraz podgrzewania w kuchenkach mikrofalowych. Zamrożone produkty można więc z powodzeniem rozmrażać w mikrofalówce czy kąpieli wodnej.

DLACZEGO PAKOWANIE PRÓŻNIOWE TO NAJLEPSZY WYBÓR?

  • najwyższej jakości materiał typu CAST posiadający certyfikaty do kontaktu z żywnością
  • ryflowana struktura
  • duża elastyczność i wytrzymałość mechaniczna
  • bardzo dobra bariera na aromaty
  • strona gładka służąca efektownej prezentacji produktu
  • całkowicie przylega do produktu po zapakowaniu i oszczędza miejsce w lodówce
  • wysyłany w opakowaniu foliowym chroniącym przed warunkami zewnętrznymi

Służy do próżniowego pakowania i przechowywania (a także mrożenia): mięs, wędlin, serów, ryb, warzyw, owoców, grzybów, przypraw, ziół i wielu innych produktów, nie tylko spożywczych...

Woreczki są idealne do użytku zarówno domowego, jak i profesjonalnego.

Wykonane są w technologii, która pozwala na wielokrotny użytek w zgrzewarkach automatycznych. Wytrzymała i bardzo mocna, pozwala na wygodne korzystanie podczas odsysania hermetycznego dzięki zastosowaniu mocnych szwów. Można w niej rozmrażać żywność, gotować oraz użytkować w mikrofalówce

Oszczędność miejsca i bezpieczne przechowywanie bez stosowania konserwantów

Po zamknięciu w opakowaniu próżniowym żywność utrzymuje świeżość nawet 5 razy dłużej (dzięki spowolnieniu procesu utleniania)

Witaminy i składniki odżywcze są zachowane

W pełni automatyczne urządzenie do pakowania próżniowego z obudową ze stali nierdzewnej

Doskonałe do dzielenia dużych ilości produktów spożywczych na mniejsze porcje

Gotowanie próżniowe (Sous Vide) umożliwia konserwowanie żywności we własnym sosie.

Podczas przygotowania nie następuje wysychanie żywności ani nie traci się składników odżywczych

Doskonałe również do przyprawionej i marynowanej żywności – opakowanie próżniowe utrzymuje pełnię aromatu

Szerokie i wytrzymałe zamknięcie hermetyczne daje pewność niezawodnego magazynowania

Moc zasysania: 12 l/min.

W pełni automatyczne, jednoczesne zgrzewanie i separowanie

ZASTOSOWANIE PAKOWANIA PRÓŻNIOWEGO:

  • do sklepu i do domu

folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu:

  • świeżego mięsa, ryb, serów
  • produktów poddanych obróbce: pieczonych, gotowanych, marynowanych, wędzonych
  • gotowych porcji do szybkiego podgrzania i podania
  • produktów garmażeryjnych

dla wędkarzy - na rybę

folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu:

  • świeżych ryb
  • ryb wędzonych
  • owoców morza
  • gotowych zanęt
  • surowej i poddanej obróbce przynęty

dla myśliwych - na dziczyznę

folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu:

  • amunicji
  • części broni i akcesoriów
  • prowiantu na wyprawę
  • surowego mięsa
  • produktów przetworzonych: wędzonych, suszonych, pieczonych

dla kierowców - na trasę

folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu:

  • gotowych dań obiadowych
  • składników do przyrządzania posiłków
  • produktów garmażeryjnych
  • suchych przekąsek np. kabanosów

dla regionalnych producentów - na wyroby własne

folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu:

  • serów
  • wędlin
  • kiełbas
  • wędzonek
  • produktów garmażeryjnych

dla profesjonalnych szefów kuchni

folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu:

  • świeżego mięsa, ryb, serów
  • produktów poddanych obróbce: pieczonych, gotowanych, marynowanych, wędzonych
  • gotowych porcji do szybkiego podgrzania i podania
  • produktów garmażeryjnych

Mięso pakowane próżniowo

Słysząc o opakowaniach próżniowych z pewnością wiele z nas myśli właśnie o płaskich paczuszkach wędliny w plasterkach czy szczelnie zafoliowanych parówkach. Rzeczywiście, tego rodzaju opakowania doskonale sprawdzają się właśnie w przypadku produktów mięsnych. Dotyczy to zarówno wspomnianych wcześniej wędlin czy parówek, jak i świeżego, surowego mięsa. Dzięki domowej zgrzewarce można je dowolnie porcjować i mrozić, co zdecydowanie ułatwia planowanie posiłków i pomaga unikać marnowania jedzenia.

Pakowanie próżniowe warzyw i owoców

Hermetyczne opakowania pozwalają również przedłużyć świeżość warzyw i owoców oraz ułatwiają ich przechowywanie. Wykorzystywane są m.in. do porcjowanie sezonowych owoców czy obranych i pokrojonych warzyw przeznaczonych do mrożenia. Dzięki szczelnemu zamknięciu produkty nie wysychają, zachowują smak oraz cenne wartości odżywcze. Bezpośrednio po rozmrożeniu są gotowe do dalszej obróbki, co usprawnia i przyspiesza gotowanie.

Hermetyczne pakowanie pieczywa

Któż z nas nie docenia smaku świeżutkich bułeczek czy chrupiącego, domowego chleba? Niestety, pieczywo zwykle traci swoje pierwotne właściwości już po kilkunastu godzinach od wypieku. W codziennym biegu mało kto może pozwolić sobie na regularną domową produkcję czy poranne spacery do piekarni. Kupowane na zapas wypieki szybko czerstwieją lub pokrywają się pleśnią. Jak temu zapobiec? I w tym przypadku doskonałym rozwiązaniem są domowe opakowania próżniowe. Zamknięte w próżni wypieki można przechowywać kilka dni w kuchennym chlebaku lub podzielić na porcje i zamrozić. W podobny sposób można poradzić sobie z nadmiarem słodkości, które zostały po świętach czy rodzinnej imprezie.

Torebki nadają się do gotowania w wodzie oraz użycia w kuchence mikrofalowej

6 kontrolek

Miejsce na przewód zasilający w podstawie urządzenia zapewniające wygodne składowanie

Stabilna praca dzięki gumowanym nóżkom

Zasilanie sieciowe: 220-240V, 50Hz, 120W

Wymiary: 380 x 63 x 155 (SxWxG)

Waga: 1,55kg

slimtex





---------------- lub --------------



Specyfikacje
Parametry
Cechy dodatkowe antypoślizgowe nóżki, czuła pompa próżniowa, elektroniczny monitoring temperatur, maksymalna szerokość folii: 30 cm, miejsce na przewód zasilający, moc zasysania: 12 l\u002Fmin
Faktura Wystawiam fakturę VAT
Głębokość produktu 15.5 cm
Kod producenta PC-VK 1080
Kolor dominujący czarny
Maksymalna szerokość zgrzewu 0 cm
Marka Profi Cook
Materiał tworzywo sztuczne
Moc 120 W
Model PC-VK 1080
Stan Nowy
Szerokość produktu 38 cm
Waga produktu 1.5 kg
Wysokość produktu 6.3 cm
Zasilanie sieciowe
Załączone wyposażenie 18x hermetyczna torebka
Opinie (0)

Jeszcze brak opinii na temat tego produktu

Produkty z tej samej Kategorii
Najnowsze Artykuły
11/08/2022
Ekspresy do kawy De'Longhi – serwis i naprawa
Ekspresy do kawy De'Longhi – serwis i naprawa
Picie kawy to dla wielu osób przyjemny poranny rytuał. Dlaczego? Odpowiedź leży w unikalnym połączeniu kofeiny, antyoksydantów i innych związków, któr..
11/08/2022
Menedżer Allegro – w jaki sposób Apilo może pomóc e-przedsiębiorcy?
Menedżer Allegro – w jaki sposób Apilo może pomóc e-przedsiębiorcy?
Branża e-commerce i nowoczesne technologie idą z sobą w parze, dlatego każdy sieciowy przedsiębiorca, który chce cieszyć się wydajnym i szybko rozwija..
10/07/2022
Dlaczego schody granitowe to doskonały wybór? Schody z kamienia naturalnego w praktyce
Dlaczego schody granitowe to doskonały wybór? Schody z kamienia naturalnego w praktyce
Wszyscy marzymy o przytulnym i wygodnym domu i jesteśmy gotowi wydać na to duże pieniądze. W końcu będzie to miejsce, w którym będziemy spędzać większ..